Sedan vi sist bloggade har fossilgasmotståndet höjts till nya nivåer! Det har dykt upp ett helt nytt initiativ, Folk mot fossilgas, som den här bloggen handlar om. I vårt nästa blogginlägg kommer vi beskriva den politiska utvecklingen gällande fossilgasterminalen.

Folk mot fossilgas är ett samarbete mellan flera grupper i klimatrörelsen. Det är en massaktion av civil olydnad den 6-8 september i Göteborg. Denna ickevåldsaktion kommer att stå upp emot den svenska och europeiska fossilgasexpansionen. Självklart kommer även vi från Fossilgasfällan vara på plats! 

Du kan läsa ännu mer och skriva upp dig för vidare uppdateringar om aktionen på deras hemsida. Där har de också en riktigt cool trailer:

Folk mot fossilgas är en ickevåldsaktion som bjuder in människor från alla möjliga håll och kanter att komma till Göteborg och hjälpa till att stoppa fossilgasterminalen. Det är vi väldigt tacksamma för, och vi kommer göra vad vi kan för att många ska komma till stan den helgen.

En anledning att vi vuxit oss så starka i Fossilgasfällan är att vi har er läsare och prenumeranter som stöttat oss! Vill ni stötta oss vidare så kommer det fler tillfällen för det framöver. Tills dess – spana in och följ vad Folk mot fossilgas har för sig. Skriv upp er som prenumeranter på deras sida, och donera gärna en slant till deras crowdfund.

Vi hörs snart!

Bild från Folk mot fossilgas hemsida